~MENGAMALKAN PEMAKANAN ORGANIK~

pada hari ini terdapat banyak makanan bayi yang diperbuat dari bahan organik yang mampu menambahkan dimensi yang bari di dalam rangkaian makananbayi yang mempunyai pelbagai pilihan, resepi serta bentuk bagi memenuhi keperluan bayi anda yang sentiasa berubah2.barangan pemakanan bayi yang organik juga mampu untuk memastikan bahawa produk pemakanan tersebut adalah tulen & tidak terdedah kepada sebarang bentuk pencemaran yang boleh mendatangkan risiko kepada bayi anda.

organik adalah yang terbaik untuk bayi anda!!
makanan bayi yang organik boleh memberikan beberapa pilihan bergantung kepada kaedah ianya ditanam diladang2, namun demikian terdapat banyak lagi pilihan yang boleh dibuat dari segi rasa serta resepi yang berbeza samaada ianya adalah organik @ tidak bagi memastikan bayi anda membesar dgn kuat & sihat.

5 sebab utama mengapa anda perlu mengambil makanan organik: 
ianya menyihatkan:secara purata, makanan organik mengandungi vitamin C yang tinggi beserta dgn khasiat yang diperlukan.
mengelakkan racun serangga:bahan yang tertinggal dari racun serangga seringkali dikesan kehadirannya didalam makanan bukan organik.
tiada GM:bahan 'genetically modified'(GM) & kandungannya tidak dibenarkan lansung didalam piawaian organik.
piawaian yang tinggi:makanan organik wujud dari sumber2 yang boleh dipercayai.semua ladang organik & syarikat2 pengeluar makanan akan diperiksa sekurang2nya sekali dlm setahun.
baik untuk persekitaran:ladang organik adalah sesuai untuk haiwan yang dibiarkan bebas, ini akan mengurangkan pencemaran & boleh mengurangkan pelepasan karbon dioksida serta kurang pembuangan bahan2 yang merbahaya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

berleter ler apa sajer yer...

INI LAH MANJAKUSAYANG....

INI LAH MANJAKUSAYANG....

Blog daku terjah....