::KEMPEN 1 BLOG 1 BENDERA::

Jom kibarkan JALUR GEMILANG kita dalam blog....

Selamat menyambut Hari kemerdekaan yang ke-53.
Sedih betul jalur gemilang tanah air kita diperlakukan sedemikian rupa.bagaimana dgn perasaan korang?jom baca kisah sedemikian sekejap sekiranya anda nak tahu....
Jadi bersamaan dengan bulan kemerdekaan pada 31 ogos 2010, adalah patut kita sebagai blogger menyahut & mengibarkan jalur gemilang dalam blog kita.Korang berminat?jom intai blog kak zaidah tuk ramai2 kita berkempen kibarkan jalur gemilang kesayangan negara kita.... Ini kerana blogger terdiri daripada seluruh dunia dpt mengetahui bahawa kita rakyat yg cintakan negara dan juga tanah air kita sendiri!!!sudah 53thn negara MALAYSIA kita merdeka!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!
**TERIMA KASIH KEPADA ANDA YANG TELAH MENYOKONG!!!!
**tqvm kak zaidah coz sudi berkempen....

::SAGUHATI DARI ADYSHARIZ::

haihaihai.....
apakabo kawan2?poser ker hr ni.daku alhamdulillah poser.kali ni daku nak tepek pikcas daku dpt hadiah saguhati dari blog ADYSHARIZ.daku ni suka join contest tp jarang menang.tp ada jugak menang lah!!!!hadiah ni lama dah daku dpt cuma nak tepek pikcas jer tak ingat2 nak tepek kat blog ni.tuan contest sgt baik hati memberi saguhati kepada yg join contest ni.puzzle ni tuk anak daku.kakak eca dah pandai pasang dah puzzle ni.dah terror.....so terima kasih byk2 kat aisha coz sudi bagi shaza saguhati yg comei ini.lenkali wat contest gtau kat shaza lagi yerk.....

::nur_eimi lucky draw::

saya nak jugak join
"nur_eimi lucky draw" 

hadiahnya berbaloi2 weh...
korang nak join?
sila klik>>>sini

tarikh tutup:27 ogos 2010

::EYA TURN 3RD::


nama : nur aleeya bt azhar
tarikh lahir:24 ogos 2007 @ 5:09PM
berat lahir:3.2kg
berat skrg:13kg

hari ini adalah hari yg penuh bermakna buat eya.genap 3thn lah umurnya pada hari ini & bermacam2 karenah yg dia dah buat.tp eya tetap mama sayang & eya adalah budak baik....mama ucapkan happy birhday to aleeya.....semoga panjang umur & dimurahkan rezeki & semoga dikau menjadi anak yg beriman & berjaya nanti, amin.mama sentiasa mendoakan kesejahteraan dikau, sayang....
sepanjang mama membesarkan eya adalah tidak sukar kerana eya adalah anak yg tidak banyak ragam cuma mengada2 shj.....eya senang tidur,mudah dgr cakap & suka makan orgnya....cuma eya belum pandai cakap & masih pakai pampes lagik....

'MAMAZAKWAN BUAT CONTEST!'


tarikh tutup:25 ogos 2010
nak join sila klik>>>>sini

nama anak:Nur aleeya bt Azhar
umur:3thn

::CABUTAN BERTUAH MANJAKUSAYANG::

Sempena dengan birthday Aleeya yg ke 3rd pada 24 ogos ini, mama dgn baik hati nak menganjurkan cabutan bertuah.Cabutan bertuah ini akan dibuat oleh Aleeya.Hadiah utama adalah seperti dlm gambar diatas.Sekiranya ramai yg join hadiah akan ditambah.jom ler ramai2 kita join......

Syarat2 nya mudah sahaja : -
1-Buat satu pos @ entry dalam blog anda tentang CABUTAN BERTUAH ini dan jangan lupa letakkan sekali gambar di atas ke dalam entry anda.
2-Add blog MANJAKUSAYANG
3-Mestilah follower kat blog MANJAKUSAYANG
4-Jangan lupa tinggalkan jejak anda pada entry ini menandakan anda telah join giveaway ini.
5-Terbuka kepada semua follower MANJAKUSAYANG kat Malaysia SHJ....
-Selamat mencuba & semoga berjaya
-Tarikh tutup : 30 september 2010

::aksi kami::

salam uols,
poser tak hari ni?alhamdulillah daku masih tak ponteng poser lagik...mudah2an genap sebulan dpt ku berpuasa ler hendaknya, amin.tak der per nak citer kali ni.cuma daku nak tepek pikcas aksi2 anak2 ku ni.eca & eya skang beli apa2 semua nak sama.tgk lah tu baju pun sama cuma kaler jer lain....nasib efa masih bb lagik.so tak der nak gaduh2 beli baju yg sama dgn kakaknya.efa masih boleh pakai baju kakaknya.cuma skang baju yg melambak kat lemari tu ialah baju eya sbb baju kakak eca yg dulu pon ada tp dia tak moh pakai.nak pakai baju baru jer....hei, anak2!!!!

::LITTLEMUMMYDADDY 1ST GIVEAWAY::


Sempena hari ulangtahun kelahiran anak sulungnya Dalia Amana yang ke tiga, 
tuan contest dengan ini ingin membuat satu contest untuk mummy2 sekalian....
"HAPPY BIRTHDAY DALIA AMANA"

DAKU NAK JOIN.....
LITTLEMUMMYDADDY 1ST GIVEAWAY
SYARATNYA AMAT MUDAH &
 HADIAHNYA MENARIK SANGAT....
SILA KLIK SINI UNTUK JOIN!!!!

DAKU MEMPERTARUHKAN PICKAS DIBAWAH
V
V
V
V
V
Efa memakai CD coolababy

jom ramai2 kita join!!!!
tarikh tutup : 6 sept 2010

::kakak eca nak g ngaji::

salam,
dah 6 hari kita berpuasa dibulan yg mulia ini.harap dapat lah kita berpuasa sebulan yerk....insyaallah.bagi kakak eca pula, hari pertama puasa memang beria2 benar lah dia nak berpuasa dgn bgn sahur lagik.tp bila dah tghr nmpak si eya mkn biskut mulalah dia nak berbuka....kesian pula mama tgk dier so bagi lah dia berbuka.hari kedua pon gitu jugak.dpt puasa stgh hari ajer.

kali ni daku nak tepek pikcas kakak eca sblm dia g ngaji & efa tgh posink....bulan lepas mama dah mula anto dia p ngaji ngan ustaz kat tmn ni.bln poser ni ngaji belah petang.bulan lain ngaji belah mlm.alhamdulillah kakak eca dah sampai iqra' 2.dah lancar jugak ler mengaji.....

::SELAMAT BERPUASA::

Salam uols,
firstly daku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada semua muslimin & muslimat dialam blogger ini.insyaallah pada hari esok kita akan berpuasa.semoga di bulan ramadhan ini akan memberi seribu rahmat & keinsafan kepada kita.amin.....

::BALIK KG::

haihaihai........
-apakhabar semua?moga uols sihat hendaknya k.alhamdulillah daku & family sihat.
-kali ni daku nak tepek piccas masa kami balik kampung kerana ada buat kenduri arwah sebelum menjelang bln poser ni.

-piccas kenduri mmg tak der tp aksi2 kami sekeluarga semasa berada di kg tu jer yg ader.....ni aksi anak2ku.kakak eca yg asik dgn alat muzik tu.(tak tahu apa namanya....)

-ni aksi papa dgn anak2.papa kene jaga anak2 sbb diorg ni dah ngaruk penat tolong rewang, huhuhu....efa dah posink pakai pampes jer tuh.

::MENANG WATERMARK::

salam uols,
hari ni daku nak citer daku menang watermark masa daku joint contest kat blog LOVEJURNAL .alhamdulillah, memang rezeki daku kan.tak payah nak beli @ nak buat watermark ni!!!dapat free jer kan...pas ni pikcas daku bertepek dgn watermark ler.mesti lagik cantik pikcas tu wei....apapon terima kasih banyak2 kepada penaja contest tu.daku sker bangat ngan watermark ni.....

::BB PUTERI::

salam uols,
-ni bulan lepas punya citer.daku blk kg kat kg jawa, ayer baloi pontian.
-daku nak tepek pikcas sepupu daku yg sebaya ngan anakku(bb efa) tp efa panggil bb puteri ni auntie tau.jgn tak caya bcoz puteri ni anak mak su(adik bongsu abah)puteri lahir bln 12 thn 2009.efa pula bulan 5.
-yg baju merah tu mak su daku.yg berbaju kurung tu nyangi(mak kpd abah)
-abah anak 1st drp 10 org beradik.
-comelkan bb puteri ni.macam amoi ma.....

::MENANG MY BIRTHDAY CONTEST::

assalammualaikum....
lamanya daku menyepi kan...daku amat busy dgn kerja2 dirumah.anak2 pula diserang demam, batuk & selsema berulang2.apapon daku tak pernah lupa pada blog daku yang tomei ni.hadiah ni lama dah daku terima tapi tak sempat nak update kat blog ni.so baru skang ni dpt publishkan.hadiah ni drpd http://dalia2cute.blogspot.com/ daku menang baju ni coz bb efa menang vote terbanyak kat  MY BIRTHDAY CONTEST  .Besar baju ni.bb efa pakai pon dah macam gaun dah...apa pon tq banyak2 pada tuan contest yer....foot detox pula daku menang kat contest MONDAY BLUES.dari tuan contest yg sama.daku dapat teka dgn tepat berat bb akief.daku dah cuba pakai foot detox ni.memang bagus.kepada tuan contest terima kasih banyak2 sekali lagik.

INI LAH MANJAKUSAYANG....

INI LAH MANJAKUSAYANG....

Blog daku terjah....