DOREMI....DOMINOS....

ergkkk....alhamdulillah kenyang.26hb hari tu birthday papa yg ke 31thn.so kami nk mkn2 dominos pastu bak balik jer.rasa cam tak meriah mkn kat sana.sbb dominos ni bukan cam pizza kan.mkn pizza meriah ler.ni ler pestime mkn dominos.padan ler dgn price nye.kalo pizza daku mkn 1/2 jap jer dah kenyang.dominos cam nipis skit ler.tak puas mkn......apapun alhmdulillah sambut birhday papa dgn happy wlpon tak der kek.untuk papa, mama ucapkan happy bufday.semoga panjang umur, murah rezeki & berbahagia hendaknya rumah tangga kita selama ini.amin....

status : nak mkn mlm dah.....jom mkn!!!

ACIK BERTUNANG

ni dia adik iparku...acik

bersama bakal anak tirinya...

hantaran pertunangan

sarung cincin pertunangan oleh mak pihak lelaki

selamat bertunang acik & wan.semoga ikatan pertunangan ini kekal sehingga ke jinjang pelamin.kalo uols nak tahu ni adik iparku.dia keje kat uitm segamat.tapi bukan lect ler....tunangnya seorg duda anak 1(cerai mati).alhamdulillah anak dia serasi dgn acik ni.skang pon dah panggil acik ni mama.sian kan budak tak der mak.tu yg si lelaki amik keputusan memilih acik sbg pengganti mamanya.dah ramai pompuan dia kawan tp semuanya anak dia tak serasi.anak si lelaki ni manja.yer la, tak der tmpat nk manja kan.kecik lagi tak dpt kasih sayang seorg mak.semoga acik dpt menggantikan tmpat maknya & tidak lah spt mak tiri2 yg lain k.ok itu shj citer kali ni.wassalam.....

status : nak sarapan pulak.lapo!!lapo!!.....

LUNCH HARI NI....

syr grg campor + udang

kurma ayam

telo asin

askm uols, apakhbar?daku alhamdulillah sihat walafiat.semoga uols pon sht spt sediakala.so hari ni daku nak wat n3 makan2 pulak.daku ni bab masak tak der ler sesedap mana.tp kira leh ler masak memasak drp tak tahu langsung kan.asal sedap kat tekak & kenyang sudah ler.asben pulak cuti tu yg masak lain drp selalu.selalunya daku ni msk cincai2 jer.ngeeheh....so ni ler lunch kami sekeluarga tghr tadi.anak2 suka sgt mkn kurma ayam tu.kurma ayam tu pes time daku masak.tu pon beli rempah yg dah siap.tinggal masak jer.tak yah nak blender bhn2 dah.ngeeheh....jom kita mkn!!!

status : nak p bwk anak2 g play land ptg ni.mesti dorang happy!!!

CUTE TAK???

Askm uols, ha, ni ler gelagat efa smlm.tgk kakak eca nak g ngaji, efa pon nak pkai tudung gak.cute kan???melalak dia kalo mama tak mo pkaikan.bila dah pakai malu2 pulak dia.ha, nnti bila dah beso kene pkai tudung tau sayang.aurat tu....berdosa tak tutup aurat bg org pompuan kan.
ok itu jer yg daku nak citer hari ni.lenkali jumpa lagik yer.bye....

status : pas ni nak lunch dgn anak2.jom!!!

SAPER YG JAWAB BETOL???.....

askm, apakhbar uols?daku alhamdullillah sihat walafiat & masih boleh melakukan rutin harian seperti biasa.mesti uols lama dah menunggu jawapan yg betul drp daku untuk CONTEST BUFDAY MAMA .so skang ni lah jawapan yg betul disertakan dgn bukti sekali yer.so tak der tipu2 punya k.saper yg menang????so saper yg rasa jawapan dia hampir2 tu sila email daku at manjakusyg@gmail.com  tahniah kepada pemenang tahniah daku ucapkan.saper pemenang yer erk???so kalo uols nak tahu leh klik link ni.mesti tahu  punya.....sebab tak ramai yg join.kepada yg tak menang tu jgn putus asa k.terima kasih daku ucapkan sbb uols sudi luangkan masa join contest anjuran daku yg tak seberapa ni.kan daku slalu wat contest @ giveaway.so rajin2 lah jenguk blog daku ni yer.

status : nak layan fb pulak pas ni, ngeehee...

CHA CHA....

Jom menari cha cha.....hahha!!!ni ler semalam ptg time rajin nak masak bubur cha cha.sebab teringin nak mkn tu yg rajin.kalo tak, maleh nak masak bubur2 ni sbb anak2 tak mo mkn mknn cam ni.tp masa daku kecik2 dulu memang peberet mkn bubur cha cha ni.lebih sedap bila taruk keledek....ermm, sedapnya.

status : yahuuu, esok kakak eca tak sekolah coz hari keputeraan yg dipertuan negeri sembilan...

DALAM BAKUL ADA APA??

ha tu dier aleefa yg comel sedang beraksi dlm bakul.dia memang suka dok dlm bakul tu.pastu kakak eca tolak mcm troli.ermmm, ketawa berdekah2 dia.sume menan sumbat dlm bakul tu....

status:mood malas melanda tp nak jugak update blog wlpon upload pic shj.

::SELAMAT TAHUN BARU 2011::

assalammualaikum, apakhabar uols?daku mendokan agar uols berada dlm keadaan baik & sihat hendaknya, amin...hari ni adalah hari pertama tahun 2011.daku ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada uols.semoga tahun ini akn tercapai azam baru uols.azam tahun lepas dah tercapai ker?hehhe.....daku juga mendoakn semoga tahun ini lebih baik di dlm kehidupan kita dari thn2 sblmnya, amin...

status:contest masih dibuka lagi, kepada sesiapa nak join.jom lah!!!!klik sini kalo nak join k.

INI LAH MANJAKUSAYANG....

INI LAH MANJAKUSAYANG....

Blog daku terjah....